Puro incileri

monte-afrique-800

ilk başta çay , sadece çin de yetişen bir bitkiydi ingilizler bu tekeli kırmak için , hindistanda deneme ekimi yaptılar , çay ekimi bütün dünyaya yayıldı , pek çok ülkenin iyi kötü kendine göre yetiştirdiği çayı vardır.
ama puro tütünü için çay da geçerli olan başarı mümkün değildir , vakti zamanında kübadan kaçak yolla çıkartılan fideler ya tutmamıştır yada cılız kalmış verimli olmamıştır.evet halihazırda bir kaç ülke de yetişiyor , taklitlerinin en iyisi sanırım dominikte yetişenler ; bunun haricinde puro demek tütün demektir eğer elinizde tütün varsa siz de kendi puronuzu -lafla peynir gemisi yürütülür- yapabilirsiniz.normal tütün yaprağına göre puro tütününün yaprağı bir hayli daha büyük , dolgun ve dokunduğunuzda yağımsı bir hissiyat verir yani özeldir alalade tütünle mukayese tutmaz.

eğer puro içecem diyorsanız önce içmeyi öğrenmek gerekiyor ben böyle anladım ama öğrenemedim , internette okuduklarım yetmedi gittim kitaplardan çalıştım yine de beceremedim , efendim puro içmenin tek bir koşulu varmış , derler ki ağızla içeceksiniz ? evet puro içmek için herif ansiklopedi yazmış ve kitap sadece bunu anlatıyor : ağzınızla için.efendim bildiğiniz üzere sigaradan bi fırt çekersiniz ta midenizden bağırsaklara kadar iner bu duman , puro da ise çektiğiniz duman ağzınız da kalmalı ve geride kalan tat puro içmenin ta kendisi olur , eğer ciğerlerinize çekerseniz ciddi zarar veriyor sigaraya göre çok sert bu meret ve sigara gibi üç dakika da bitmiyor churcill denen uzun puroları 2 saatte bitiremediğim olmuştur , hiç durmaksızın iki saat sigara içseniz efendime söliyim kaç paket yapar varın hesap edin ?

kendileri bir bakire kadar masum ve doğaldır , puro nemli ve karanlık bir odada aylar yıllar süren bir fermantasyon işlemine uğrar , bu haliyle de sarılır içine , 5000 den fazla katkı maddesi girmez vesselam.

bence puro da en önemli kısım kılıftır yani puronun en dışındaki yaprak eğer burda bir zedelenme olursa puro ziyan olur zati bu yaprak iç katmanlardaki yapraklardan müstakil yetiştirilir.
örnek : backwoods puronun içine koyduğu yaprağı dominikte , dış zarı ise yamulmuyorsam wisconsinde yetiştiriyor.iyi bir puro da çekirdek kısmına en iyi cins bir mahsul konur üzerine farklı bir hasattan başka bir yaprak , her katta değişen çeşitlemelerle sarma devam eder , yaprakların yelpazesi ne kadar genişse puro o kadar mükemmel olur.

içmeden önce tok olduğunuzdan emin olun , en iyi tadımı , güzel bir et yemeği yedikten iki saat sonra içmeniz şeklinde tavsiye edilir.

puro da gelenektir çakmak kullanılmaz sadece kibrit , bir de görmüşsünüzdür makasları vardır , bu da bazı purolar ağzı kapalı üretilir başını kesmek içindir , ağzını kapalı üretmelerinin sebebi nemle ilgili bir durum diye biliyorum.

oda sıcaklığı bile kurumalarına neden olur bu yüzden nemlendiricili kutuları vardır bunda saklamak gerekiyor yada hava almayacak şekilde alümiyon folyoya sıkı sıkı sararak saklayın.

bazen purosunu yalayan bir tip görürsünüz , efendim şöyleki bu puro denen zerzevat ağaçta yetişmiyor pahalı bir zevktir kendisi , adamlar yalıyor çünkü yanma işlemi daha yavaş gelişssin kül tablasına bıraktığınızda hızlıca geçmesin diyerek…

kaliteli puro da yapraklar bütün halindedir öyle kıyıntı yaprak olmaz , bu kıyıntıdan yapılanlar asıl sarımdan arta kalan kesiklerdir.

şahsımca cognac denen illet le yada baileys ile tadı daha bi şahane çıkar.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s