Tuz Testi ile Nem Ölçer (Higrometre) Kalibrasyonu

Malzeme listesi:

Sofra tuzu

Sofra tuzu

Sofra tuzu

Saf suSaf su

Saf su

Şişe kapağıŞişe kapağı

Şişe kapağı

Nem ölçer (Higrometre)Nem ölçer (Higrometre)

Nem ölçer (Higrometre)

Hava geçirmez plastik saklama poşetiHava geçirmez plastik saklama poşeti

Hava geçirmez plastik saklama poşeti

Düz uçlu tornavida (sadece analog nem ölçer için)Düz uçlu tornavida (sadece analog nem ölçer için)

Düz uçlu tornavida (sadece analog nem ölçer için)

Adım adım kalibrasyon:

1) Nem ölçeri ayarlamak için ilk önce şişe kapağını çok az boşluk kalacak şekilde sofra tuzu ile doldurun.

2) Kapaktaki tuza saf su ekleyin. (Burada dikkat edilmesi gereken nokta saf su seviyesinin tuz seviyesi üstüne çıkmamasıdır. Sadece tüm tuzun ıslanmasını sağlayacak kadar saf su kullanılmalıdır.)

3) Saf su ve sofra tuzu dolu kapağı hava geçirmeyen plastik saklama poşetine yerleştirin.

4) Nem ölçerinizi torbanın içine ekranını görebilecek şekilde koyun.

5) Kapaktaki karışımı dökmemeye özen göstererek torbanın ağzını dikkatlice kapayın.

6) Hava geçişinin sağlanmadığına emin olduktan sonra on iki saat boyunca bekleyin.

7) On iki saat sonunda nem ölçerinizin üzerinde yazan sayıyı not alın.

Analog nem ölçerler için:

8) Nem ölçeri (higrometreyi) poşetten çıkartırken vakit kaybetmeden arkasındaki vidayı tornavida yardımıyla gösterge %75’e gelene kadar çevirin. (Örn: On iki saat sonunda gösterge %65 gösteriyorsa %75 gösterene kadar vidayı çevirmeniz gerekmektedir.)

Dijital nem ölçerler için:

8) Nem ölçeri (higrometreyi) poşetten çıkartırken vakit kaybetmeden ayarlama (İngilizcesi: calibrate) tuşunu kullanarak göstergede %75 gözükene kadar basın. (Örn: On iki saat sonunda gösterge %65 gösteriyorsa %75 gösterene kadar tuşa on kere basmanız gerekmektedir.)

9) Bu işlem sonunda cihazınız %75 nem oranına ayarlamış olacaksınız.

10) Nem ölçeriniz artık kalibre olmuş ve kullanıma hazırdır!

Yorum bırakın